onsdag 28 juli 2010

Slåtter och sånt



Några dagar senare har vi nu ett sovrum som kan kallas nästan färdigt. Fönstren är nertagna, skrapade, kittade och målade. Vidare är den öppna spisen vit på nytt och nya gardiner sydda med spets och allt. -Första rummet på ovanvåningen som känns klart. Dock saknas lite färg på nattygsborden och sen sängen förstås. Nån som har en järnsäng till övers?
Nu funderas det mycket på hur man spänner papp. Timmerväggarna ska få en ansiktslyft och då helst utan gips och andra nymodigheter. Tapeterna är utvalda så man kan säga att vi snart är där. Men underlaget ska först fixas.
Fönster är annars dagens ledord. Så många de är och så mycket omsorg de behöver! Fasar inför verendauppdraget som skriker efter kitt och målarfärg.....
Dagen har ägnats åt slåtter inom tomten trots att slåtterfest gavs i Äsprilla nere vid sjön. Planen var att delta där men den egna slåttern blev större än tänkt och nya ytor växte fram med ansade buskar. För sent insåg vi att slåtterfesten missades och vi fick fira själva med Speedway-korv och potatissallad.
I morgon vänder vi kosan till Landsbro, Klostergatan som ska rensas i trädgården. Såg en massa smultronplantor i grusgången som kanske kan räddas och få ett fortsatt liv i Äsprilla. Försöka duger!
Nu återgår jag att söka kunskap om hur man spänner papp. För den som törstar efter sån kunskap lovas att vidare information kommer att återfinnas här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar