lördag 8 augusti 2009

Oj oj oj oj.........



Långa dagar, mycket aktiviteter börjar nu ta ut sin rätt. I kväll är vi sagolikt trötta och sega. Vi har dock hunnit med att måla verandan (nästan hela), rensat torrförrådet, slagit med lie (ungefär 50% kvar), haft fikabesök, fixat brunnen och städat i verkstaden.

Vi har haft lite vattenbekymmer också, två kvällar i rad har vattnet sinat. Det verkar inte som brunnen är tom utan snarare luft i systemet någonstans. Detta inträffade efter installation av vatten och avlopp. I går hjälpte den gode Lönander oss med ABC i VVS, idag fixade vi det dock själva.

Gårdagskvällen tillbringades hos grannen på den årliga Äsprillafestivalen, tipspromenad, grillning, fika samt lite trevligt umgänge. Vi var ca 40 personer närvarande. Undertecknad och ElseMarie belade jumboplatsen utan konkurrens, Denna tvivelaktiga bedrift belönades med en toalettborste.

Ytterligare gåvor från familjen Holm har avhämtats, ligger för närvarande för fäfot i salongen.

ElseMarie har sytt skåpsförhängen (om nu någon till äventyrs vet vad det är), gardiner, stoppat stolar allt matchar som attan! Plattor utanför verandan har skurats, olivträd och clematis på plats. Sicken idyll!

I över en vecka nu har jag dragit mig för morgondagens strapats, tömma utedasset!
Behöver ni gödsel, ring! Verandan skall målas klart, lite festförberedelser, Ladan rensas, högmässan (naturligtvis) samt inhandling av mat. Lite inredning inomhus kan kanske hinnas med också.

Bilden ovan är vår kyrkskjuts som upphittats av liemannen i det höga gräset, häst har dock ej införskaffats eller hittats. Tyvärr missade vi Bregstads marken idag, våra grannar Heidi och Wolfgang var dock där. Det kändes lite konstigt igår kväll när ett tyskt par från Augsburg visar vägen till antikbodar i Bregstad och Vetlanda. De är dock särdeles beresta såväl i socknen som i övriga Sverige.

Klockan är nu kvart i elva, sängen skriker på oss och vattnet rinner fortfarande i rören, fingers crossed!

En god natt tillönskas......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar